|
|
|
... A másik tálban a puha vajjal indítok. A vajhoz hozzászórom a cukrot, és robotgéppel összehabosítom. A cukros vajhoz ezután géppel hozzádolgozom a tojást, és jöhet bele a narancslé. A megreszelt narancs egyik felének kifacsarom a levét, aztán 3 evőkanálnyit hozzákeverek a cukros-tojásos vajhoz. Ezzel kész a tészta ,,száraz" és ,,nedves" része, már csak össze k... |
|
|
|
|
|
|
|
... céklával és a zellerrel együtt vékony csíkokra vágjuk. Egy tálban
a tejfölt, a majonézt, a kicsavart narancs és citrom levével simára keverjük.
Az összevágott nyersanyagokat a megreszelt tormával együtt a tálba keverjük, és
ízesítjük. A hússaláta tetejét finomra vágott zellerzölddel megszórva
hűtőszekrényben kb. 1 órán át érleljük.
Jércesaláta
|... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... ellepi, félpuhára főzzük. Levéből kiemelve lecsöpögtetjük, majd vékony csíkokra metéljük. Tűzálló lapos tálra terítjük a húscsíkokat, és leöntjük 1 dl átszűrt csülök-főzőlé, a tejföl, a megreszelt juhsajt, a tisztított és szétzúzott fokhagyma, valamint a törött bors keverékével. Alufóliával lefedve forró sütőben sütjük 25 percig, ezután az alufóliát levéve, pirosra pirítjuk. Szalm... |
|
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük. Két tojást keményre főzünk, és a sárgájukat áttörjük. Hozzáadjuk a harmadik tojássárgáját, a tejfölt, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet, a megreszelt vöröshagymát, végül kakukkfűvel és citromlével ízesítjük. A burgonyát, az apróra vágott tojásfehérjét és az almát a salátaöntettel összekeverjük, majd lehűtve salátalevelekre téve tá... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... a sót, végül a rummal ízesítem. Ha a massza teljesen kihűlt, a hűtőszekrényben jól lehűtöm és a fagylaltgépbe öntve, kifagyasztom. A fagylalt elkészülte előtt öt perccel beleszórom a megreszelt, vagy forgácsokra vágott csokoládét.
Júlia-sütemény
Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 3 tojás, só, rumaroma, 50 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 5... |
|
|
|
|
|
|
|
Receptek
Oz = ou = 28,34 gramm
Csésze (CUP) = 2-2,5 dl
Afaranege (Angol-francia)
3 tojás fehérjét 1/4 csésze cukorral keményre verjük. 4 nagy gombócot készítünk és forró vízben (170C) lassan megfőzzük. Cukorból, vízből karamellt főzünk. 6 fél őszibarackot összeturmixolunk kis cukorral, vaníliával, 1 csésze joghurttal, kevés Quantroval.
A barackos massza tet... |
|
|
|
|
|
|
|
... "nedves" hozzávalóknak. Beleütöm a tojást, ráhintem a barna cukrot, hozzákanalazom a narancslekvárt meg a joghurtot, és rálocsolom az olajat. Ujjaimon átszűrve belefacsarom az egyik megreszelt narancs felének a levét is, és kézi habverővel alaposan összekeverem az egészet.
Ekkor a "nedves" tál tartalmát átöntöm a lisztes tálba, és fakanállal tempósan összedolgozom a muffin té... |
|
|
|
|
|
|
|
... "nedves" hozzávalóknak. Beleütöm a tojást, ráhintem a barna cukrot, hozzákanalazom a narancslekvárt meg a joghurtot, és rálocsolom az olajat. Ujjaimon átszűrve belefacsarom az egyik megreszelt narancs felének a levét is, és kézi habverővel alaposan összekeverem az egészet.
Ekkor a "nedves" tál tartalmát átöntöm a lisztes tálba, és fakanállal tempósan összedolgozom a muffin té... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukrot, hozzáadjuk a szalicilsavat és a citromsavat, forralásig
melegítjük, majd az edényt a tűzről levesszük. A meleg cukorszörpbe beletesszük a két
megmosott citrom finoman megreszelt héját, és jól elkeverjük. Kihűlés után kettős gézen
szűrjük, beleöntjük három citrom kifacsart levét, és palackokba töltjük.
Csipkebogyószörp
Hozzávalók:
1... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukrot, hozzáadjuk a szalicilsavat és a citromsavat, forralásig
melegítjük, majd az edényt a tűzről levesszük. A meleg cukorszörpbe beletesszük a két
megmosott citrom finoman megreszelt héját, és jól elkeverjük. Kihűlés után kettős gézen
szűrjük, beleöntjük három citrom kifacsart levét, és palackokba töltjük.
Csipkebogyószörp
Hozzávalók:
1... |
|
|
|
|
|
|
|
... kakaópor
1 ek. rum
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a kakaóporral és az édesítővel, majd apránként hozzákeverjük a rumot, a megreszelt csokoládét és a tojásfehérjékből vert kemény habot. A tejszínből is kemény habot verünk, amibe óvatosan beleforgatjuk a kakaós-csokoládés masszát. Bármilyen, tetszés szerinti formát folp... |
|
|
|
|
|
|
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
|
|
|
|
|
|
|
... kemény rostot találunk benne, távolítsuk el, illetve vágjuk ki belőle.) A tejszínből kemény habot verünk, majd a már kihűlt narancsos krémet óvatosan beleforgatjuk. Végül a durva reszelőn megreszelt csokoládét is belekeverjük. Fóliával bélelt nagy formába simítjuk a parfémasszát, és a mélyhűtőben megfagyasztjuk. Tejszínhabbal és gyümölccsel, valamint vaníliamártással leöntve tálal... |
|
|
|
|
|
|
|
... széleket, ehhez használhatunk langyos tejet "ragasztónak". Süssük forró sütőben 35-40 percig.
ALMÁS PISKÓTATORTA
A TÉSZTÁHOZ: 60-60 dkg rétesliszt, porcukor és héjastól megreszelt alma, 4 tojás, 1 tasak sütőpor, 5 dkg durvára vágott dió,
A BEVONATHOZ: 8-8 dkg porcukor és reszelt csokoládé, 6 dkg margarin.
A tésztához a cukrot és a tojást jól kikeverjük, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... rossz gyomortól, rossz fogtól, napszúrás után, vérszegénységtől. Kezelése: piócával, köpölyözéssel. Kenés (masszírozás) Dianával, dörzsölés ecettel. ,,Fejeteteje, akinek nyilallik, megreszelt fekete nadályt kötni a fejetetejére." Gőzölés, párolás. ,,Sós víz gőzével; szíkfűvel gőzölni; mirhafű gőzölés; zellergyökérrel gőzölni."
- Vérszegénység. Kez... |
|
|
|
|
|
|
|
... megfőzzük annyi sós vízben, amennyi ellepi. (Kb. 35 perc a forrástól számítva.) A töltelékhez a sertéshús felét megdaráljuk, és összekeverjük a megmosott és kissé lecsurgatott rizzsel, a megreszelt vöröshagymával, sóval, törött fekete borssal, és egy-egy kanál tölteléket halmozunk a káposztalevelekre. A levél két végét benyomkodjuk, és szorosan felcsavarjuk. Beáztatott cserépedény... |
|
|
|
|
|
|
|
... narancslevet összekeverem a mustárral, a citromlével, a szójaszósszal, majd az összezúzott fokhagymával, őrölt fehér borssal és kevés cukorral ízesítem. A felforrósított olajon megfuttatom a megreszelt gyömbért (vagy a gyömbérport), és azonnal belekeverem a mártásba. A kínai kel külső, fonnyadt leveleit letisztítom, és a kemény torzsájával együtt nagyon vékony metéltre vágom. Megs... |
|
|
|
|
|
|
|
... rostot
találunk benne, távolítsuk el, illetve vágjuk ki bel_le.) A tejszínből kemény habot verünk, majd a már
kihűlt narancsos krémet óvatosan beleforgatjuk. Végül a durva reszel_n megreszelt csokoládét is
belekeverjük. Fóliával bélelt nagy formába simítjuk a parfémasszát, és a mélyhűtőben megfagyasztjuk.
Tejszínhabbal és gyümölccsel, valamint vaníliamártással ... |
|
|
|
|
|
|
|
... narancslevet összekeverem a mustárral, a citromlével, a szójaszósszal, majd az összezúzott fokhagymával, őrölt fehér borssal és kevés cukorral ízesítem. A felforrósított olajon megfuttatom a megreszelt gyömbért (vagy a gyömbérport), és azonnal belekeverem a mártásba. A kínai kel külső, fonnyadt leveleit letisztítom, és a kemény torzsájával együtt nagyon vékony metéltre vágom. Megs... |
|
|
|
|
|
|
|
... deka tört fahéjat, egy kevéske szerecsendió virágot, 3-3 deka reszelt narancs- és citromhéjat, 3-4 deka kockára vágott citronádot, 1 teáskanál sót, egypár törött szegfűszeget, darabka megreszelt szerecsendiót, egy citrom és egy narancs levét, s mindezt alaposan összekeverjük.
2 deci konyak s egy deci rum következik most, (ha tetszik, kettő is lehet) félretesszük. Akkor ... |
|
|
|
|
|